Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Sałatka ze świderków i łososia

Składniki:

  • 150 g makaronu świderki
  • 150 g wędzonego łososia
  • ½ czerwonej papryki
  • kawałek pora
  • 50 g sera pleśniowego
  • sól
  • pieprz
  • koperek
  • 2 łyżki oleju
  • ½ cytryny

Sposób wykonania:

  1. Makaron ugotować według opisu na opkowaniu.
    W między czasie łososia pokroić na mniejsze kawałki, paprykę w kostkę, pora w krążki a ser w paseczki.
    Wszystkie składniki wymieszać ze sobą, dodając odcedzony makaron.
    Skropić całość olejem oraz sokiem z cytryny i doprawić do smaku solą oraz pieprzem.
    Przed podaniem posypać jeszcze posiekanym koperkiem.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *