Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Sałatka z fasolki szparagowej i szynki

Składniki:

  • 150 g fasolki szparagowej
  • sałata
  • 100 g szynki
  • 100 g żółtego sera
  • ½ puszki kukurydzy
  • sól
  • pieprz
  • 2 łyżki śmietany
  • 2 łyżki majonezu

Sposób wykonania:

  1. Fasolkę obgotować w osolonej wozie po czym ją odcedzić  i pokroić na mniejsze kawałki.
    Następnie sałatę porwać na mniejsze kawałki, szynkę pokroić w paseczki, ser w kostkę a kukurydze odsączyć z zalewy.
    Wszystkie składniki dokładnie wymieszać ze sobą.
    Polać majonezem oraz śmietaną i doprawić do smaku solą oraz pieprzem.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *