Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Filet z pangi z awokado i szczypiorkiem

Składniki:

  • 4 panierowane filety z pangi
  • 2 dojrzałe awokado
  • 1 cytryna
  • sól pieprz do smaku
  • 1 łyżka posiekanego szczypiorku
  • natka pietruszki
  • olej do głębokiego smażenia

    Sposób przyrządzenia:
    W głębokim rondlu podgrzać olej do temperatury 190 stopni C. Przez około 5-7 minut smażyć filety z ryby na złocisty kolor, osuszyć na papierowym ręczniku. Obrać awokado, podzielić na połówki, usunąć pestkę, pociąć wzdłuż na grube plastry, spryskać sokiem z cytryny, posypać przyprawami i szczypiorkiem. Na talerzach ułożyć gorące filety, a na filetach plastry awokado, przybrane plasterkami cytryny i gałązkami pietruszki.

  • Dodaj komentarz

    Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *