Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Panga na ostro

Składniki:

  • ½ kg pangi
  • szklanka bulionu warzywnego
  • 3 łyżki koncentratu pomidorowego
  • 50 ml koniaku
  • 1 mała cebula
  • 2 ząbki czosnku
  • 1 papryczka chili
  • 2 łyżki mąki
  • 3 łyżki oleju
  • sól, pieprz do smaku

    Sposób przyrządzenia:
    Rybę umyć, pokroić na kawałki, delikatnie posolić i oprószyć pieprzem. Po kilku minutach posypać mąką. Cebulę i czosnek obrać i posiekać, podobnie papryczkę chili. Na patelni rozgrzać olej, przesmażyć rybę , cebulę, czosnek i papryczkę. Wszystkie składniki lekko podsmażyć, wlać bulion i koniak oraz koncentrat pomidorowy. Dusić pod przykryciem . Pozostały olej wymieszać z mąką i wlać do sosu. Podawać z ulubioną surówką.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *