Składniki:
- 400 g mieszanych sałat liściowych
- 1 pęczek rzodkiewek
- 5 kromek chleba tostowego
- 2 ząbki czosnku
- 1 łyżka masła
Sos:
- 200 g jogurtu
- 100 g majonezu
- 2 łyżeczki galaretki z czarnej porzeczki
- 4 łyżki ketchupu
- 4 łyżki octu winnego
- sól
- pieprz
- 1 łyżka curry
Sposób wykonania:
Sałaty porwać na mniejsze kawałki, rzodkiewki pokroić w plasterki, chleb w kostkę a czosnek posiekać i zeszklic na rozgrzanym maśle.
Wszystko ze sobą wymieszać.
Następnie jogurt połączyć z majonezem, dodać galaretkę, ketchup oraz ocet.
Dokładnie wymieszać i doprawić do smaku solą, pieprzem oraz curry.
Powstałym sosem polać sałatkę.