Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Sałatka z chleba tostowego

Składniki:

  • 400 g mieszanych sałat liściowych
  • 1 pęczek rzodkiewek
  • 5 kromek chleba tostowego
  • 2 ząbki czosnku
  • 1 łyżka masła

    Sos:

  • 200 g jogurtu
  • 100 g majonezu
  • 2 łyżeczki galaretki z czarnej porzeczki
  • 4 łyżki ketchupu
  • 4 łyżki octu winnego
  • sól
  • pieprz
  • 1 łyżka curry

    Sposób wykonania:
    Sałaty porwać na mniejsze kawałki, rzodkiewki pokroić w plasterki, chleb w kostkę a czosnek posiekać i zeszklic na rozgrzanym maśle.
    Wszystko ze sobą wymieszać.
    Następnie jogurt połączyć z majonezem, dodać galaretkę, ketchup oraz ocet.
    Dokładnie wymieszać i doprawić do smaku solą, pieprzem oraz curry.
    Powstałym sosem polać sałatkę.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *