Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Sałatka z serdelków i ogórków

Składniki:

  • 8 ugotowanych cienkich parówek
  • 20 dag ementalera
  • 2 cebule
  • 2 kiszone ogórki
  • sok z ½ cytryny
  • 2 łyżki oleju
  • 1 łyżeczka musztardy
  • natka pietruszki
  • szczypta cukru pudru
  • sól
  • pieprz

Sposób wykonania:

  1. Ugotowane serdelki pokroić w plasterki, cebulę w krążki a ser i ogórki w kostkę.
    Wszystkie składniki wymieszać ze sobą.
    Następnie olej wymieszać z sokiem z cytryny, musztarda oraz posiekaną natką pietruszki.
    Doprawić do smaku solą, pieprzem oraz cukrem pudrem i polać sałatkę.
    Jeszcze raz wymieszać.

     

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *