Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Zrazy na jabłkach

Składniki:

  • 1 kostka rosołowa
  • 4 kotlety schabowe
  • 2 łyżki mąki
  • 3 łyżki tłuszczu
  • 2 jabłka
  • sok z 1 cytryny
  • 2 łyżki masła
  • sól
  • pieprz
  • majeranek

Sposób wykonania:

  1. Kotlety rozbić lekko tłuczkiem po czym oprószyć solą, pieprzem i mąką, wówczas obsmażyć na rozgrzanej patelni.
    Następnie skórki z obrany jabłek wrzucić do rondla i przełożyć na nie mięso.
    Wlać 1 szkl. gorącej wody, wrzucić kostkę rosołową i trzymać na małym ogniu około 50 minut.
    W miedzy czasie jabłka pokrojone na cząstki skropić sokiem z cytryny, oprószyć majerankiem oraz cukrem.
    Obsmażyć je na rozgrzanym maśle na złoty kolor.
    Miękkie mięso podawać z jabłkami.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *