Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Żeberka duszone w piwie

 

Składniki:

  • 1 kg żeberek
  • cebula
  • słodka mielona papryka
  • ½ łyżeczki kminku
  • ½ szkl. piwa karmelowego
  • margaryna
  • sól
  • pieprz

 

 

Sposób wykonania:

  1. Żeberka podzielić na porcję, które natrzeć mieloną papryką, kminkiem, solą oraz pieprzem.
    Przykryć i wstawić do lodówki na całą noc.
    Następnego dnia wrzucić żeberka na patelnie z rozgrzanym tłuszczem, doda cebule pokrojoną w krążki i razem obsmażyć.
    Gdy żeberka się zarumienią zalać je piwem i dusić pod przykryciem około 50 minut.

     

     

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *