Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Zupa z fasoli Eweliny

 

Składniki:

  • 1,5 szkl. czerwonej fasoli
  • cebula
  • 4 łyżki oliwy z oliwek
  • 3 l wody
  • mały koncentrat pomidorowy
  • 5 dag startego żółtego sera
  • sól
  • pieprz
  • natka pietruszki

 

Sposób wykonania:

  1. Fasolę zalać wodą i odstawić na noc.
    Następnego dnia posiekana cebulę zeszklić na rozgrzanej oliwie.
    W między czasie fasole zalać śwież wodą i gotować około 1 godziny.
    Po tym czasie dodać koncentrat pomidory oraz cebulę.
    Całość wymieszać i doprawić do smaku.
    Na sam koniec zmiksować na gładki krem, który gotować ostanie 10 minut.
    Przed podaniem posypać starty serem i posiekaną natką pietruszki.
     

     

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *