Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Pieczony bakłażan

Składniki:

  • 3 bakłażany
  • 2 pomidory
  • 1 cebula
  • 2 ząbki czosnku
  • 3 łyżki oliwy
  • sól, pieprz

    Sposób przyrządzenia:
    Bakłażana umyć, ponakrywać w plastry (patrz foto) posolić, pozwolić aby obciekła z wytwarzającego się soku co pozbawi go goryczki, wypłukać, osuszyć kuchennym, papierowym ręcznikiem.  Pomidory, cebulę i czosnek obrać, pokroić w plastry popieprzyć i posolić. Tak przygotowanymi warzywami wypełnić nacięcia w bakłażanach, całość zrosić oliwą. Piec w piekarniku nagrzanym do temperatury 180 stopni C aż składniki będą odpowiednio miękkie.

  • Dodaj komentarz

    Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *