Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Pieczarki z grilla

Składniki:

 

  • 15 dużych pieczarek
  • 10 dkg tartego żółtego sera
  • 2 łyżki masła
  • 2 łyżki posiekanej naci pietruszki
  • 2 ząbki czosnku
  • sól, pieprz do smaku

     

Sposób przyrządzenia:
Grzyby oczyścić, wyciąć trzony. Czosnek obrać, drobniutko posiekać lyb zgnieść w prasce, utrzeć z masłem. Kapelusze posmarować masłem, ułożyć na blaszce do pieczenia. Piec w mocno nagrzanym piekarniku po 2 minuty z każdej strony. Ser wymieszać z natką i przyprawami, mieszanką napełnić kapelusze pieczarek i piec kolejne 3 minuty. Podawać na gorąco.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *