Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Risotto z grzybami i papryką

Składniki:

  • 50 dag ryżu
  • 1 kg mieszanych grzybów
  • 2 cebule
  • 2 kolorowe papryki
  • 4 pomidory
  • 4 łyżki masła
  • 1 łyżka posiekanej natki pietruszki
  • sól
  • pieprz
  • majeranek

Sposób wykonania:

  1. Ryż ugotować według opisu na opakowaniu.
    W między czasie grzyby pokroić w plasterki i poddusić je na rozgrzanym maśle po czym dodać paprykę pokrojoną w kostkę.
    Na osobnej patelni na rozgrzanym maśle zeszklić posiekaną cebulę.
    Miękki ryż odcedzić i dodać do niego cebulę, paprykę, grzyby oraz pomidory pokrojone w kostkę.
    Całość dokładnie wymieszać i doprawić do smaku solą, pieprzem oraz majerankiem.
    Przed podaniem posypać posiekaną natką pietruszki.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *