Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Zupa fasolowa z papryką i kapustą

Składniki:

 

  • 3 czerwone papryki

 

  • 1 szklanka czerwonej fasoli konserwowej
  • 20 dkg kapusty
  • 1 cebula
  • 2 pomidory
  • 1 łyżka masła
  • 4 szklanki bulionu mięsnego
  • sól, pieprz, chili
  • posiekany koperek

 

 

Sposób przyrządzenia;
Pomidory obrać ze skórki, pokroić w kostkę. Cebulę i paprykę obrać, pokroić w paski. Kapustę drobno poszatkować. Na patelni rozgrzać masło, dodać cebulę i paprykę, kilka minut smażyć mieszając, dodać pomidory i kapustę, po kilku kolejnych minutach smażenia przełożyć do rondla z wrzącym bulionem mięsnym, dodać wypłukaną fasolę konserwową. Gdy składniki zmiękną dodać koperek i podawać.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *