Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Ekspresowa zupa warzywna

Składniki:

  • 4 jajka
  • 1 puszka pomidorów
  • 40 dag ugotowanych ziemniaków
  • 6 dag cebuli
  • 6 dag porów
  • 3 łyżki oliwy
  • skórka starta z 1 pomarańczy
  • 1 ząbek czosnku
  • 1 liść laurowy
  • 1 łyżeczka nasion kopru włoskiego
  • 1 łyżeczka szafranu
  • sól
  • pieprz

Sposób wykonania:

  1. Posiekaną cebulę zeszklić na rozgrzanej oliwie, wówczas dodać pomidory, czosnek oraz skórkę z pomarańczy.
    Zalać całość 6 szklankami gorącej wody.
    Wymieszać i doprawić do smaku solą, pieprzem oraz szafranem i gotować na małym ogniu około 15 minut.
    Po tym czasie dodać ziemianki pokrojone w plasterki oraz roztrzepane jajka.
    Gotować ostanie 4 minuty.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *