Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Pita z ciasta francuskiego

Składniki:

  • 1 opakowanie ciasta francuskiego
  • 1 opakowanie mrożonego szpinaku
  • 50 dag sera feta
  • 2 cebule
  • 1 por
  • 1 pęczek koperku
  • 2 jajka
  • 2 łyżki oleju
  • bułka tarta
  • 2 łyżki tłuszczu

    Sposób wykonania:
    Cebulę posiekać po czym zeszklić na rozgrzanym oleju, wówczas dodać szpinak, pokrojony ser feta oraz posiekany koperek.
    Całość dokładnie wymieszać i nadal smażyć.
    Następnie wbić jajka i trzymać na ogniu do ścięcia jaj.
    W między czasie ciasto rozwałkować i pokroić na 2 prostokąty na których rozłożyć farsz, zlepić.
    Wstawić do piekarnika rozgrzanego do 200 stopni na 30 minut.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *