Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Grillowana wołowina z oliwkami

Składniki:

  • 75 dag mięsa wołowego
  • mały słoik cebulek marynowanych
  • mały słoik oliwek nadziewanych papryką
  • sok z 1 cytryny
  • listki bazylii
  • sól
  • pieprz

    Marynata:

  • 1 szkl. czerwonego wytrawnego wina
  • ½ szkl. oliwy
  • 1 łyżeczka mielonego kminku
  • 1 łyżeczka tymianku
  • sól
  • pieprz

Sposób wykonania:

  1. Składniki na marynatę dokładnie ze sobą wymieszać.
    Następnie mięso natrzeć marynatą i pokroić go w plastry.
    Na każdym plastrze rozłożyć oliwkę oraz cebulkę.
    Mięso złożyć na pół i spiąć wykałaczką.
    Skropić całość sokiem z cytryny i posmarować marynatą.
    Piec na rozgrzanym ruszcie około 15 minut.
    Udekorować listkami bazylii i oprószyć solą oraz pieprzem.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *