Składniki:
- 75 dag mięsa wołowego
- mały słoik cebulek marynowanych
- mały słoik oliwek nadziewanych papryką
- sok z 1 cytryny
- listki bazylii
- sól
- pieprz
Marynata:
- 1 szkl. czerwonego wytrawnego wina
- ½ szkl. oliwy
- 1 łyżeczka mielonego kminku
- 1 łyżeczka tymianku
- sól
- pieprz
Sposób wykonania:
- Składniki na marynatę dokładnie ze sobą wymieszać.
Następnie mięso natrzeć marynatą i pokroić go w plastry.
Na każdym plastrze rozłożyć oliwkę oraz cebulkę.
Mięso złożyć na pół i spiąć wykałaczką.
Skropić całość sokiem z cytryny i posmarować marynatą.
Piec na rozgrzanym ruszcie około 15 minut.
Udekorować listkami bazylii i oprószyć solą oraz pieprzem.