Składniki:
- 500 g mieszanego mięsa mielonego
- 1 jajko
- 1,5 łyżeczki musztardy
- cebula granulowana
- sól
- pieprz
- 2 łyżki oleju
- 1 opakowanie mrożonej mieszanki warzywnej
- 3 łyżeczki śmietany 30%
- natka pietruszki
Sposób wykonania:
Do mięsa mielonego dodać musztardę, jajko oraz posiekaną cebule.
Całość dokładnie wymieszać i doprawić do smaku solą oraz pieprzem.
Z powstałej masy uformować frykadelki, które smażyć na rozgrzanym oleju około 15 minut.
W między czasie warzywa wrzucić na patelni i smażyć około 6 minut po czym dodać śmietanę i doprawić do smaku solą oraz pieprzem.
Przed podaniem obłożyć frykadelki warzywami i posypać je posiekaną natką pietruszki.