Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Rzymska pieczeń z grzybami

Składniki:

  • 2 łyżki oleju
  • 4 plastry pieczeniu rzymskiej
  • 1 cebula
  • sól
  • pieprz
  • papryka mielona
  • 1 słoik mieszanki grzybowej w zalewie
  • ½ l bulionu
  • 2 łyżki mąki
  • 2-3 krople karmelu
  • 1 łyżka szczypiorku

    Sposób wykonania:
    Pieczeń pokroić w kostkę a cebulę posiekać po czym obsmażyć razem na rozgrzanym oleju.
    Doprawić do smaku solą, pieprzem oraz papryką.
    Następnie dodać grzyby odsączone z zalewy i przez chwilę trzymać jeszcze na ogniu.
    Wlać bulion i doprowadzić do wrzenia, gotować około 10 minut.
    Na koniec zagęścić całość mąką wymieszaną z odrobiną wody.
    Dodać karmel i posypać posiekanym szczypiorkiem.

     

  • Dodaj komentarz

    Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *