Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Gulasz z piekarnika

Składniki:

  • 450 g mrożonego groszku
  • 500 g cebuli
  • 500 g pieczarek
  • 5 łyżek oleju
  • 2 kg wieprzowiny
  • sól
  • pieprz
  • 1 czubata łyżka mąki
  • 3 łyżki bulionu
  • 250 g śmietany
  • 1 butelka sosu chili

    Sposób wykonania:
    Mięso obsmażyć na rozgrzanym oleju po czym doprawić do smaku solą oraz pieprzem i wyjąć z patelni.
    Na tej samej patelni obsmażyć posiekana cebulę oraz pokrojone grzyby, doprawić i wyjąć.
    Następnie na pozostałym tłuszczu przesmażyć make, rozprowadzić ja 2 l wody oraz bulionem.
    Doprowadzić do wrzenia i dodać śmietanę oraz sos chilii.
    Włożyć mięso, pieczarki, cebulę oraz groszek..
    Wstawić do piekarnika pod przykryciem rozgrzanego do 200 stopni na 2 godziny.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *