Składniki:
- 450 g mrożonego groszku
- 500 g cebuli
- 500 g pieczarek
- 5 łyżek oleju
- 2 kg wieprzowiny
- sól
- pieprz
- 1 czubata łyżka mąki
- 3 łyżki bulionu
- 250 g śmietany
- 1 butelka sosu chili
Sposób wykonania:
Mięso obsmażyć na rozgrzanym oleju po czym doprawić do smaku solą oraz pieprzem i wyjąć z patelni.
Na tej samej patelni obsmażyć posiekana cebulę oraz pokrojone grzyby, doprawić i wyjąć.
Następnie na pozostałym tłuszczu przesmażyć make, rozprowadzić ja 2 l wody oraz bulionem.
Doprowadzić do wrzenia i dodać śmietanę oraz sos chilii.
Włożyć mięso, pieczarki, cebulę oraz groszek..
Wstawić do piekarnika pod przykryciem rozgrzanego do 200 stopni na 2 godziny.