Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Pieczeń wieprzowa z warzywami

Składniki:

  • 1 kg wieprzowiny
  • sól
  • pieprz
  • papryka mielona
  • ½ łyżeczki musztardy
  • 2 cebule
  • 2 pomidory
  • 3 marchewki
  • 3 łyżki mąki

    Sposób wykonania:
    Mięso natrzeć przyprawami i ułożyć na folii aluminiowej.
    Następnie warzywa obrać i pokroić po czym ułożyć obok mięsa.
    Folie zawinąć i nakłuć widelcem w kilku miejscach.
    Wstawić do piekarnika rozgrzanego do 200 stopni i piec około 50 minut.
    Po tym czasie mięso wyjąć a warzywa razem z sosem przełożyć do rondelka i zmiksować.
    Gdy sos wyjdzie za rzadki rozcieńczyć go a gdy za rzadki zagęścić go odrobiną mąki.
    Doprowadzić do wrzenia, doprawić do smaku i podawać z mięsem.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *