Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Glazura pomidorowa

 

Składniki:

  • 100 g suszonych pomidorków w zalewie
  • 2 łyżki ketchupu pomidorowego
  • 2 łyżki relishu pomidorowego
  • 2 łyżki miodu
  • 1 łyżka soku z cytryny
  • 2 ząbki czosnku
  • 1 łyżka oleju
  • sól ziołowa
  • pieprz

 

Sposób wykonania:

  1. Pomidory posiekać po czym dodać do nich ketchup, miód, relish oraz sok z cytryny.
    Całość dokładnie wymieszać, wówczas wrzucić jeszcze drobno posiekany czosnek.
    Następnie dodać olej, dokładnie wymieszać i doprawić do smaku pieprzem oraz solą ziołową.

     

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *