Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Pierogi z bobem

Ciasto:

 

  • 50 dag mąki pszennej

 

  • 1 łyżka oliwy

    Farsz:

  • 50 dag młodego bobu
  • 1 cebula
  • 1 kostka bulionu
  • 1 łyżka tłuszczu
  • sól
  • pieprz

 

 

Sposób wykonania:

  1. Mąkę wymieszać z oliwą w trakcie dodając tyle wody aby powstało luźne ciasto, które rozwałkować i wykroić z niego krążki.
    Następnie bób zalać wodą z dodatkiem kostki bulionowej i ugotować do miękkości .
    W między czasie posiekać cebule i zeszklić ją na rozgrzanym tłuszczu,
    Miękki bób odcedzić i zemleć w maszynce po czym wymieszać go z cebulą.
    Doprawić do smaku solą oraz pieprzem i nakładać farsz na krążki z ciasta.
     Zlepić tak jak na pierogi i ugotować w osolonym wrzątku.

     

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *