Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Krem marchwiowy

 

Składniki:

  • 1 kg puree z marchwi
  • 25 dag cebuli
  • 1 szkl. śmietany
  • 2, 5 dag masła
  • 1 kostka bulionu warzywnego
  • 1 łyżka curry
  • sól
  • pieprz

 

Sposób wykonania:

  1. Do 400 ml wody wrzucić kostkę rosołową i doprowadzić do wrzenia.
    W między czasie posiekać cebulę i zeszklić ja na rozgrzanym maśle, wówczas dodać puree z marchewki i cały czas mieszając podsmażyć.
    Następnie nie przerywając mieszania wlewać stopniowo bulion.
    Doprawić do smaku curry, solą oraz pieprzem.
    Na koniec dodać jeszcze śmietanę i całość zmiksować.
    Przed podaniem posypać posiekanym szczypiorkiem.

     

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *