Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Kotlety jagnięce z miętą

 

Składniki:

  • 1 kg kotletów jagnięcych
  • ¾ szkl. białego octu winnego
  • 1 łyżeczka cukru
  • garstka listków mięty
  • 2 łyżki oliwy
  • sól
  • pieprz

 

 

Sposób wykonania:

  1. Mięso pokroić na kotlety, które lekko zbić tłuczkiem..
    Następnie miętę oraz cukier utrzeć na masę po czym połączyć z octem i zalać nią kotlety.
    Wstawić do lodówki na 2 godziny.
    Po tym czasie osączyć kotlety z marynaty, posmarować oliwą i smażyć na ruszcie  z obu stron około 8 minut.
    W trakcie pieczenia polewać marynatą.

     

     

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *