Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Płucka z warzywami z kaszą

Składniki:

  • 50 dag płucek wieprzowych
  • 25 dag kaszy jęczmiennej
  • cebula
  • kilka marchewek
  • seler
  • 2 łyżki masła
  • 2 żółtka
  • 1 szkl. śmietanki
  • sól

Sposób wykonania:

  1. Płucka ugotować w osolonej wodzie po czym je odcedzić i pokroić.
    Następnie kaszę zalać wywarem i gotować około 10 minut po czym dodać pokrojone warzywa i trzymać na ogniu kolejne 10 minut.
    Po tym czasie wrzucić płucka i doprowadzić do wrzenia.
    Zdjąć z ognia i dodać cebulę zeszkloną na rozgrzanym maśle.
    Na koniec podprawić żółtkami roztrzepanymi ze śmietaną.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *