Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Barszcz czerwony na kwaśno

 

Składniki:

  • 50 dag buraków
  • porcja włoszczyzny
  • 1 szkl. wody z solonych ogórków
  • 2 l 1ywaru
  • ząbek czosnku
  • ½ szkl. kwaśnej śmietany
  • liść laurowy
  • sól
  • pieprz
  • cukier

 

 

Sposób wykonania:

  1. Buraki ugotować po czym je obrać i pokroić w plastry które zalać wywarem.
    Wrzucić jeszcze liść laurowy, odrobinę zalewy ogórkowej i gotować około 30 minut na małym ogniu.
    Pod koniec gotowania wlać resztę zalewy ogórkowej oraz rozgnieciony czosnek, sól i pieprz do smaku.
    Pod koniec zaprawić śmietaną i doprowadzić do wrzenia.

     

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *