Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Zupa z pulpetami wieprzowymi

 

Składniki:

  • 50 dag mielonego mięsa wieprzowego
  • jajko
  • czerstwa bułka
  • 1 szkl. mleka
  • porcja włoszczyzny
  • kilka ząbków czosnku
  • 1-2 cytryny
  • 1 szkl. kwaśnej śmietany
  • 1-2 łyżki mąki pszennej
  • majeranek
  • sól
  • pieprz

 

 

Sposób wykonania:

  1. Do mięsa wbić jajka, dodać namoczoną w mleku bułkę.
    Całość wyrobić doprawiają do smaku solą, pieprzem oraz majerankiem.
    Następnie włoszczyznę pokroić i ugotować z niej wywar, wówczas wrzucić do niego klopsy.
    Gotować na małym ogniu około 20 minut.
    Po koniec zaprawić śmietaną wymieszaną z mąką.
    Na koniec doprawić do smaku solą, pieprzem oraz rozgniecionym czosnkiem.

     

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *