Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Świeże grzyby ze śmietaną

Składniki:

  • 25 dag świeżych grzybów
  • 2 cebule
  • 1 szkl. kwaśnej śmietany
  • natka pietruszki
  • olej
  • sól
  • pieprz

Sposób wykonania:

  1. Grzyby dokładnie oczyścić po czym pokroić je w plastry.
    Następnie posiekaną cebulę zeszklić na rozgrzanym oleju, wówczas dodać do niej grzyby.
    Trzymać na małym ogniu pod przykryciem do miękkości.
    Wówczas wlać śmietanę, wymieszać i doprawić do smaku solą ora pieprzem.
    Jeszcze przez chwilę trzymamy na ogniu.
    Przed podaniem posypać posiekaną natką pietruszki.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *