Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Jagnięcina w ziołowej panierce

Składniki:

  • 2 kg jagnięcego udźca
  • sól
  • pieprz
  • 6 łyżek okruchów chleba
  • 2 łyżki startego parmezanu
  • 2 ząbki czosnku
  • garść liści oregano
  • garść liści rozmarynu
  • garść natki pietruszki
  • 3 łyżki oliwy
  • 1 szkl. ciepłej wody.

Sposób wykonania:

  1. Mięso oprószyć solą oraz pieprzem i przełożyć do brytfanny.
    Następnie oliwę wymieszać z serem, posiekanym czosnkiem, okruchami chleba, oragano, rozmarynem oraz natka pietruszki.
    Powstałą marynatą natrzeć mięso.
    Zrobić w nim kilka otworów nożem.
    Wlać jeszcze ciepłą woda i wstawić do piekarnika rozgrzanego do 200 stopni i upiec do miękkości.
    Po upieczeniu odstawić na 15 minut aby odpoczęło.

     

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *