Customize Consent Preferences

We use cookies to help you navigate efficiently and perform certain functions. You will find detailed information about all cookies under each consent category below.

The cookies that are categorized as "Necessary" are stored on your browser as they are essential for enabling the basic functionalities of the site. ... 

Always Active

Necessary cookies are required to enable the basic features of this site, such as providing secure log-in or adjusting your consent preferences. These cookies do not store any personally identifiable data.

No cookies to display.

Functional cookies help perform certain functionalities like sharing the content of the website on social media platforms, collecting feedback, and other third-party features.

No cookies to display.

Analytical cookies are used to understand how visitors interact with the website. These cookies help provide information on metrics such as the number of visitors, bounce rate, traffic source, etc.

No cookies to display.

Performance cookies are used to understand and analyze the key performance indexes of the website which helps in delivering a better user experience for the visitors.

No cookies to display.

Advertisement cookies are used to provide visitors with customized advertisements based on the pages you visited previously and to analyze the effectiveness of the ad campaigns.

No cookies to display.

Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Tag: udziec

Udziec jagnięcy z rozmarynem

Składniki: 1 udziec jagnięcy 20 ząbków czosnku 3 łyżki octu balsamicznego 2 łyżki oliwy 1 łyżka masła 4 gałązek rozmarynu 1 szkl czerwonego wytrawnego wina sól pieprz Sposób wykonania: Udziec natrzeć pieprzem, rozmarynem oraz octem balsamicznym. Wstawić do lodówki na 4 godziny. Po tym czasie mięso obsmażyć na rozgrzanej oliwie oraz maśle. Obsmażone mięso zdjąć…

Pieczony udziec z indyka

Składniki: ok. 1,5 kg udźca z indyka 5 ząbków czosnku 2 łyżeczki soli 2 łyżeczki musztardy 2 łyżeczki miodu 1 łyżeczka słodkiej papryki ½ łyżeczki ostrej papryki sok z ½ cytryny ½ skl. oleju Sposób wykonania: Z udźca usunąć kości i mięso przełożyć do miski. Następnie rozgnieciony czosnek utrzeć z solą, musztardą, miodem obiema paprykami,…

Udziec jagnięcy z piekarnika

Składniki: 1 kg udźca jagnięcego główka czosnku kilka liści laurowych kilka łyżek oliwy ½ szkl. mleka sól pieprz Sposób wykonania: Mięso natrzeć solą, pieprzem oraz czosnkiem i odstawić na kilka godzin. Następnie przełożyć mięso do brytfanny z rozgrzaną oliwą. Wstawić do piekarnika rozgrzanego do 180 stopni i piec około 2 godzin. W trakcie polewać udziec…

Jagnięcina w ziołowej panierce

Składniki: 2 kg jagnięcego udźca sól pieprz 6 łyżek okruchów chleba 2 łyżki startego parmezanu 2 ząbki czosnku garść liści oregano garść liści rozmarynu garść natki pietruszki 3 łyżki oliwy 1 szkl. ciepłej wody. Sposób wykonania: Mięso oprószyć solą oraz pieprzem i przełożyć do brytfanny. Następnie oliwę wymieszać z serem, posiekanym czosnkiem, okruchami chleba, oragano,…

Baranina z ziemniakami i cebulą

Składniki: 1-1,2 kg udźca baraniego 10 ziemniaków 4 cebule 12 łyżek masła 1 główka czosnku ½ szkl. 3 % octu Sposób wykonania: Baraninę zalać osolona wodą i odstawić na 12 godzin. Po tym czasie baraninę odcedzić i naszpikować czosnkiem pokrojonym w słupki. Całość posmarować masłem i skopić octem. Baraninę ułożyć w brytfannie a na około…