Składniki:
- 2 ½ łyżki oliwy
- 750 g wołowiny pokrojonej w kostkę
- 1 cebula
- 1 ząbek czosnku
- 1 ½ łyżki przyprawy marokańskiej
- 2 łyżeczki mielonej kolendry
- 400 g pomidorów z puszki
- ½ szkl. bulionu z wieprzowiny
- 2 marchewki
- ¼ szkl. liści kolendry
Sposób wykonania:
- Mięso zarumienić na rozgrzanej oliwie po czym mięso wyjąć a na tą samą oliwę dodać posiekaną cebule oraz czosnek.
Trzymać na ogniu aż się zarumienią, wówczas dodać pomidory, kolendre oraz przyprawę marykańską.
Całość wymieszać i zalać bulionem i dodać ponownie mięso.
Gotować na małym ogniu około 20 minut pod przykryciem.
Po tym czasie dodać pokrojoną marchewkę i gotować kolejne 15 minut.