Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Duszona pieczeń w czerwonym sosie

Składniki:

  • 1 ½ cebuli
  • ząbki czosnku
  • 1 łyżka mąki
  • 1 puszka pomidorów
  • 2 łyżki oliwy z oliwek
  • 1 ½ kg rozbratlu
  • ¼ łyżeczki pieprzu
  • 1szkl. wody
  • 1łyżka sosu Worcester
  • sól

Sposób wykonania:

  1. Na rozgrzanej oliwie zeszklić posiekaną cebulę oraz czosnek.
    W między czasie oprószyć mięso solą, pieprzem i mąką i obsmażyć na pletni z cebulką.
    Po ok. 10min dodać pomidory, sos Worcester i wlać wodę, całość wymieszać i pozostawić na małym ogniu do miękkości mięsa, wówczas odlać cały sos, zmiksować i przed podaniem polać mięso.

     

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *