Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Kanapki ze śledziową pastą

Składniki:

  • 250 g filetów śledziowych
  • 1 cebula
  • 1 czerstwa kajzerka
  • 200 g masła
  • 6-7 jajek
  • cukier
  • pieprz
  • sok z cytryny
  • 300 g razowego chleba
  • natka pietruszki

    Sposób wykonania: 
    Bułkę namoczyć po czym ja wycisnąć i dodać do śledzi razem z posiekaną cebulą oraz białkami jajek ugotowanych na twardo.
    Całość zemleć w maszynce.
    Następnie masło utrzeć z żółtkami i dodać do zmielonej masy.
    Dokładnie wymieszać i doprawić do smaku cukrem, pieprzem oraz sokiem z cytryny.
    Powstały farsz rozsmarować na kromkach chleba i udekorować natką pietruszki.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *