Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Zupa owocowa

Składniki:

  • 40 dkg konserwowanego ananasa
  • 30 dkg śliwek
  • 30 dkg truskawek
  • 20 dkg wiśni
  • kawałek laski cynamonu
  • 20 dkg cukru
  • 4 łyżki gęstej, kwaśnej śmietany
  • kilka listków mięty

    Sposób przyrządzenia:
    Owoce umyć, oczyścić, pokroić wg uznania. W garnku doprowadzić do wrzenia 1,5 litra wody, dodać cukier i cynamon, gotować kilka minut, przecedzić. Do tak przygotowanego syropu dodać owoce, doprowadzić do wrzenia, powoli gotować 3 minuty i podawać. Każdą porcję udekorować listkiem mięty i kleksem śmietany.

  • Dodaj komentarz

    Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *