Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Buraki zasmażane

Składniki:

  • 1 kg buraków
  • 250 g cebuli
  • 50 g smalcu
  • 250 ml bulionu
  • 1 łyżka mąki ziemniaczanej
  • sól
  • pieprz
  • cukier

    Sposób wykonania:

    1. Buraki wstawić do piekarnika rozgrzanego do 180 stopni i piec około 1,30 min.
      Upieczone buraki obrać i zetrzeć na tarce o dużych otworach.
      Następnie cebulę posiekać i zeszklić na rozgrzanym smalcu i dodać ja do buraków.
      Mąkę wymieszać z bulionem i również dodać do buraków.
      Całość wymieszać i dusić do momentu, aż wyparuje cały płyn.
      Na koniec doprawić do smaku solą oraz pieprzem.

  • Dodaj komentarz

    Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *