Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Piersi z kurczaka z chili

Składniki:

  • 800 g filetów z piersi kurczaka
  • 2 czerwone papryczki chili
  • 1 łodyga trawy cytrynowej
  • 2 łyżki oleju sojowego
  • 3 ząbki czosnku
  • 2 łyżki sosu rybnego
  • 3 łyżki cukru
  • pieprz
  • 1 pęczek natki kolendry

    Sposób wykonania:
    Czosnek oraz trawę cytrynową posiekać po czym dodać jeszcze pieprz,1 łyżkę cukru.
    Całość dokładnie wymieszać i włożyć kurczaka pokrojonego w kostkę.
    Odstawić na 30 minut.
    Po tym czasie smażyć kurczaka razem z marynatą na rozgrzanym oleju.
    W między czasie w osobnym rondelku rozpuścić resztę cukru, wówczas dodać chili pokrojone w paseczki, gdy kurczak będzie miękki dodać do niego powstały karmel.
    Delikatnie wymieszać i posypać posiekaną kolendrą.

  • Dodaj komentarz

    Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *