Składniki:
– 1,5 kg schabu bez kości
– sól
– biały pieprz
– suszony majeranek
– 30 dag boczniaków
– 3 łyżki oleju
– natka pietruszki
Sposób przyrządzenia:
Mięso opłukać w zimnej wodzie, osączyć, osuszyć papierowymi ręcznikami, ostrym nożem rozkroić na prostokątny płat grubości ok. 1,5 cm, oprószyć solą i białym pieprzem. Dokładnie oczyszczone grzyby pokroić w paski i obsmażyć na tłuszczu Na przygotowanym płacie mięsa rozłożyć obsmażone grzyby, posiekaną natkę pietruszki, całość lekko oprószyć pieprzem, solą i majerankiem. Mięso zwinąć w dość ścisłą roladę, obwiązać bawełnianym sznurkiem, ułożyć w brytfannie, posmarować olejem, piec ok. 1,5 godziny w piekarniku o temp. 200°C.
Nowa odsłona popularnego portalu z przepisami kulinarnymi
1 comment for “Schab z grzybowym farszem.”