Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Smażone ziemniaki z cebulą i grzybami

Składniki:

  • 1 kg ziemniaków
  • 1 cebula
  • 200 g grzybów
  • 2 łyżki oleju
  • sól
  • łyżka posiekanej natki pietruszki

Sposób wykonania:

  1. Cebulę pokroić w krążki, które podsmażyć na rozgrzanym oleju.
    W między czasie grzyby zalać wodą i ugotować po czym je odcedzić, pokroić i wrzucić do cebulki.
    Doprawić do smaku solą i chwilę smażyć na małym ogniu.
    Następnie obrać ziemniaki, pokroić je w kostkę i również usmażyć.
    Z ziemniaków ułożyć kopkę na talerzu i polać cebulką i grzybami.
    Przed podaniem posypać jeszcze posiekaną natką pietruszki.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *