Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Puree soczewicy

 

Składniki:

  • 500 g soczewicy
  • 2 cebule
  • 2-3 ząbki czosnku
  • ½ łyżeczki zmielonych nasion gorczycy
  • ½ łyżeczki mielonego pieprzu
  • 1-2 listki laurowe
  • 2-3 łyżki oliwy
  • 2-3 szkl. lekkiego bulionu

 

 

Sposób wykonania:

  1. Soczewicę gotować w bulionie ok. 20 min, wówczas dodać listki laurowe, czosnek roztarty z solą, gorczycę oraz pieprz.
    Całość dokładnie wymieszać i nadal gotować pod przykryciem ok. 20 min.
    W między czasie posiekaną cebulkę zeszklić na rozgrzanym oleju.
    Następnie z soczewicy wyjąć listki a resztę zmiksować i dodać do cebulki, wymieszać i podgrzać.

     

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *