Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Sos ze szpinaku z parmezanem

Składniki:

  • ¼ szkl. oliwy z oliwek
  • 2 łyżki octu balsamicznego
  • 1/3 szkl. startego parmezanu
  • ¼ szkl. posiekanej bazylii
  • 2 rozgniecione ząbki czosnku
  • ¼ szkl. upieczonej i pokrojonej w kostkę papryki
  • ½ szkl. posiekanych liści szpinaku
  • ¼ szkl. posiekanej czerwonej cebuli
  • 1 łyżeczka suszonych płatków czerwonej papryki
  • szczypta soli

Sposób wykonania:

  1. Ocet oraz oliwę dokładnie ze sobą wymieszać po czym dodać wszystkie pozostałe składniki.
    Ponownie przemieszać i podać zaraz po przygotowaniu.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *