Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Zupa z fasolki szparagowej z ziemniakami Albertosa

Składniki:

  • wywar z warzyw 1,5 litra
  • fasola szparagowa 1/4 kg
  • ziemniaki 1/3 kg
  • przecier pomidorowy 1 łyżka
  • smalec 4 dag
  • mąka 4 dag
  • sól do smaku
  • pieprz do smaku

    Sposób przyrządzenia:
    Fasolkę po umyciu należy obrać z włókien i ugotować w niewielkiej ilości
    wrzątku (lekko osolonego). Po ugotowaniu należy ja odcedzić i pokroić w
    kawałki. Ziemniaki należy obrać, następnie umyć i pokroić w kostkę.
    Wrzucić do wywaru z warzyw i ugotować. Gdy ziemniaki już będą miękkie
    należy wrzucić do nich fasolkę. Przygotować zasmażkę ze smalcu i mąki i
    dodać do zupy wraz z przecierem pomidorowym. Całość należy doprawić do
    smaku solą i pieprzem.

    Przepis nadesłany na Super Konkurs Pychotki przez albertos

     

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *