Składniki:
- wywar z warzyw 1,5 litra
- fasola szparagowa 1/4 kg
- ziemniaki 1/3 kg
- przecier pomidorowy 1 łyżka
- smalec 4 dag
- mąka 4 dag
- sól do smaku
- pieprz do smaku
Sposób przyrządzenia:
Fasolkę po umyciu należy obrać z włókien i ugotować w niewielkiej ilości
wrzątku (lekko osolonego). Po ugotowaniu należy ja odcedzić i pokroić w
kawałki. Ziemniaki należy obrać, następnie umyć i pokroić w kostkę.
Wrzucić do wywaru z warzyw i ugotować. Gdy ziemniaki już będą miękkie
należy wrzucić do nich fasolkę. Przygotować zasmażkę ze smalcu i mąki i
dodać do zupy wraz z przecierem pomidorowym. Całość należy doprawić do
smaku solą i pieprzem.Przepis nadesłany na Super Konkurs Pychotki przez albertos