Jak tylko zaczyna się sezon na cukinie nieodzownie do mojego domu wkracza to warzywo w każdej postaci i prawie każdym daniu.
Uwielbiam przyrządzać cukinie, bo zawsze potrawy wychodzą smaczne i niezwykle zdrowe. To wdzięczne warzywo z pomocą odrobiny pomidorów, lub koncentratu pomidorowego, cebuli, i przypraw: czosnku, , bazylii, natka pietruszki, oliwy z oliwek sprawia, że cała potrawa jest bardzo prosta w sporządzeniu i jednocześnie niezwykle pożywna i smaczna.
Składniki:
Moje przygotowanie:
Cukinie umyć, odciąć końce, pokroić w grube kosteczki. W garnku rozgrzać olej, przysmażyć cebule, włożyć kiełbaskę pokrojoną w małe kosteczki, następnie cukinie zagotować, dodać soli, pieprzu, natkę pietruszki, dla lubiących mocniejszy smak polecam dodatkowo dodać czosnku.
Potrawa jest gęsta, aromatyczna i bardzo warzywna.
Życzę smacznego
Przepis nadesłany na Super Konkurs Pychotki przez Agnieszka Kania