Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Szaszłyki z papryką i kurczakiem

Składniki:

 

  • pierś kurczaka 30 dag
  • 3 czerwone papryki
  • cebula 2 sztuki
  • sól
  • pieprz
  • papryka mielona

 

 

Sposób przyrządzenia:
Mięso należy dokładnie opłukać i osuszyć. Papryki zaś umyć, wykroić
gniazda nasienne i pokroić w kostkę. W taką samą kostkę należy pokroić
pierś z kurczaka. Cebulę należy obrać z łupin i pokroić w dość grube
plastry, wszystkie przygotowane składniki należy nabijać na patyczki od
szaszłyków na przemian, posypać solą, papryką i pieprzem, ułożyć na
ruszcie i grillować około 15 minut.

Przepis nadesłany na Super Konkurs Pychotki przez albertos

 

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *