Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Befsztyk z krabem

Składniki:

  • polędwica 50 dag
  • szparagi 8 sztuk
  • mięso kraba 25 dag
  • sos holenderski gotowy 5 łyżek
  • sól
  • pieprz

    Sposób przyrządzenia:
    Polędwicę należy dokładnie opłukać pod bieżącą wodą, a następnie ją
    osuszyć, po czym pokroić na 4 porcje, posolić, oprószyć pieprzem i
    obsmażyć na grillu z obu stron. Na wierzch polędwicy należy ułożyć mięso
    z kraba i sparzone szparagi. Zapiekać 10- 15 minut w nagrzanym
    piekarniku, w temperaturze 180 – 200 stopni Celsjusza. Podawać z sosem
    holenderskim.

    Przepis nadesłany na Super Konkurs Pychotki przez albertos

     

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *