Składniki:
- • marchew 30 dag
• cebula 1 sztuka
• masło 1 łyżka
• rosół 1 litr
• sól
• pieprz
• koperek
Sposób przyrządzenia:
Cebulę należy obrać i posiekać drobno, marchewkę należy uyć, oskrobać i
pokroić w plasterki. Na patelnię wrzucamy masło, roztapiamy je, dodajemy
cebulę i marchewkę i lekko zarumieniamy, jednak nie dłużej niż 5 minut.
W garnku zagotowujemy rosół, gdy warzywa na patelni zeszklą się lekko
wrzucamy je do rosołu i gotujemy do momentu, gdy marchewka będzie
miękka .Następnie całość zmiksować na gładki krem. Zupę w ten sposób przygotowaną doprawiamy do smaku, gorącą
wlewamy do talerzy i posypujemy posiekanym koperkiem.
Przepis nadesłany na Super Konkurs Pychotki przez albertos