Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Baranina z ziemniakami smardzami

Składniki:

  • 1,2 kg combra
  • 3 cebule
  • 1 pietruszka
  • 1 seler
  • 10 ziemniaków
  • 10 smardzów
  • 1 łyżka masła
  • 1 łyżka mąki
  • sól
  • pieprz

Sposób wykonania:

  1. Mięso zalać wodą i zagotować, w trackie odszumować.
    Następnie cebulę przekroić na połówki i wrzucić do mięsa razem z obraną pietruszką oraz selerem.
    Doprawić do smaku solą oaz pieprzem i gotować do miękkości mięsa.
    Gdy mięso będzie już prawie miękkie dodać jeszcze ziemniaki pokrojone na połówki oraz grzyby.
    Całość dogotować a w między czasie na maśle przesmażyć mąkę, którą rozprowadzić odrobiną bulionu i dodać do całości.
    Wymieszać i ostatni raz zagotować.

    Przepis nadesłany na Super Konkurs Pychotki przez Wanda Janczak

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *