Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Placki ziemniaczane Ilony

 

Składniki:

  • ziemniaki 1 kg
  • jajko 1 sztuka
  • mąka 4 łyżki
  • olej do smażenia
  • sól
  • pieprz
  • cebula
  • ser żółty

 

 

Sposób przyrządzenia:
Ziemniaki należy zetrzeć na drobnej tarce jarzynowej, dodać do nich
jajko, mąkę, pokrojona w kosteczkę cebulę, starty na grubych oczkach
tarki jarzynowej ser i przyprawić do smaku solą oraz pieprzem, wszystko
dokładnie wymieszać. Na patelni należy rozgrzać tłuszcz i smażyć na nim
placki ziemniaczane z obu stron na złoty kolor. Podawać z mięsnym sosem.

Przepis nadesłany na Super Konkurs Pychotki przez albertos

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *