Składniki:
- 1 kalafior
- 1 kg ziemniaków
- 3 łyżki oleju
- 2 cebule
- 4 papryczki chili
- 2,5 cm kawałek imbiru
- 3 pomidory
- 1 ¼ łyżeczki sproszkowanego chili
- 1 łyżeczka kurkumy
- 1 łyżeczka kolendry
- 2 łyżeczki soli gruboziarnistej
- 1 łyżeczka garam masali
Sposób wykonania:
- Na rozgrzany olej wrzucić posiekaną cebulę, papryczkę chili oraz imbir.
Trzymać na ogniu około 10 minut, wówczas wrzucić posiekane pomidory, chili w proszku, kolendrę, kurkumę oraz sól.
Całość dokładnie wymieszać i trzymać jeszcze na ogniu około 5 minut.
Po tym czasie wrzucić jeszcze kalafiora i ziemniaki pokrojone na kawałki.
Zalać całość wodą by sięgała do połowy warzyw.
Dusić pod przykryciem na małym ogniu około 20 minut.Przepis nadesłany na Super Konkurs Pychotki przez Joannę Cieślik