Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Zupa z pomidorów

Składniki:

    • 2 kg pomidorów
    • 2 łyżki oliwy z oliwek
    • 1 cebula
    • 2 ząbki czosnku
    • 1 łyżeczka soli
    • ¼ łyżeczki pieprzu

    Sposób wykonania:
    Pomidory obrać, usunąć pestki i posiekać.
    Następnie na rozgrzaną oliwę wrzucić posiekaną cebulę i czosnek, zeszklić, wówczas wrzucić pomidory.
    Całość wymieszać i trzymać na ogniu około 30 minut.
    Po tym czasie całość zmiksować i doprawić do smaku solą oraz pieprzem.
    Idealna na zimno i gorąco.

    Przepis nadesłany na Super Konkurs Pychotki przez Katarzyna Jaworska

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *