Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Mielone z pieczarkami

 

Składniki:

  • mięso mielone 1 kg
  • pieczarki 15 dag
  • sól
  • pieprz
  • jajko 1 sztuka
  • zielenina
  • bułka tarta

 

 

Sposób przyrządzenia:
Mięso mielone należy wrzucić do miski, dodać do niego wcześniej obrane,
umyte, drobno posiekane i podsmażone na patelni pieczarki. Wszystko
dokładnie wymieszać. Do masy mięsnej dodać całe jajko, doprawić do smaku
solą i pieprzem, dodać zieleniną i wymieszać. Smażyć na rozgrzanym na
patelni tłuszczu na złoty kolor, z obu stron.

Przepis nadesłany na Super Konkurs Pychotki przez albertos

 

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *